De jachthoorngroep
"Rallye Westrode"
is een groep jachthoornblazers die onder deze naam bestaat sinds 1991.  Ze heeft haar standplaats in Westrode, een landelijk dorp in de fusiegemeente Meise -Wolvertem ten noorden van Brussel.

Oorspronkelijk gegroeid uit de plaatselijke fanfare “ De Eendracht”, kwam de groep in 1990 in contact met de Belgische jachthoornfederatie en haar toenmalige voorzitter André Hoorens en dus ook met de traditie van de Franse venerie.

Onder Voorzitterschap van Maurice Moerenhout, muzikale leider Daniël Spinnael en, jager en jachthoornliefhebber Eduard Janssens, wordt ervoor gezorgd dat de blazers kunnen deelnemen aan stages en hun eerste optredens op jachtpartijen kunnen brengen.

In 1991 neemt "Rallye Westrode" voor de eerste maal deel aan het Belgisch Jachthoornkampioenschap.
André Hoorens (2007) die zich bewust was van de inzet van de "Rallye Westrode", vraagt Jef Hendrickx toenmalig bestuurder van de Belgische Jachthoornfederatie en voormalig blazer bij de groep van Turnhout, om een handje te helpen bij het opleiden van de "Rallye Westrode". Jef, die tussen de jaren 1970 en 1990 verschillende stages en concours deed in België en Frankrijk, opleiding kreeg van monitors zoals Pierre Dornez, Michel Dasnoy etc. en de eerste jaren lessen gaf aan Dimitry Donders, Rudy Hendrickx, Koen Vanderveken,... engageerde zich voor "Rallye Westrode".

Vanaf dan gaat alles in een stroomversnelling. Jef Hendrickx brengt de "Rallye Westrode" de juiste technieken bij die horen bij de “Franse Venerie” . Overtuigt zijn zoon, Rudy, om zich aan te sluiten bij de "Rallye Westrode".

Er werden stages georganiseerd met monitors zoals Dimitry Donders, + Piet Luycks, Jacky Lognard, Walter Dandrifosse, Yves Sevreyn, Marc Zimmer etc. Dit resulteerde in de betere resultaten op de kampioenschappen in Schoten, Namen en Saint -Hubert.

In 1994 organiseerde de "Rallye Westrode" het Belgisch Kampioenschap in het mooie park “Neromhof” te Meise-Wolvertem. Hier behalen drie blazers van "Rallye Westrode", met name Daniël Spinnael, Koen Vanderveken en Guido De Smedt, het gegeerde brevet "B.S.C".


Reeds 3 maal nam "Rallye Westrode" deel aan de herdenking van jachthoornvriend Gabon (Gabriël Brouze), te Novel in de Franse Alpen. Een belevenis die ieder jachthoornblazer eens zou moeten kunnen meemaken. In 2008 was het de 20ste herdenking waarop "Rallye Westrode" aanwezig was.

In het jaar 2000 zijn er enkele blazers van "Jachtmeesters van Arenberg" onze groep komen ondersteunen o.a. Hedwig Bonte, Jos Geeraerts en Patrick Debecker, welke de kwaliteit van de "Rallye Westrode" zeker ten goede komt.

In 2002 waren de leden van de "Rallye Westrode" in diepe rouw door het verlies van hun coördinator en mentor Eduard Janssens. Eduard was altijd de stuwende kracht van de groep.

Van 2003 t/m 2005 was Jos Geeraerts voorzitter van "Rallye Westrode" .

De "Rallye Westrode" doet ook aan opleiding van nieuwe blazers en dit onder de kundige leiding van Daniël Spinnael, Rudy Hendrickx, Koen Vanderveken en Jef Hendrickx.

Van 2006 t/m 2008 is Jef Hendrickx voorzitter van "Rallye Westrode".

Op 19 juni 2006 overleed onze stichter en Ere Voorzitter Maurice Moerenhout.

In maart 2006 organiseerde "Rallye Westrode" een stage weekend in Villers Saint Gertrude om de technieken van het blazen te verbeteren.

Op uitnodiging van Andrè Boni, erelid van de groep, nam in februari 2007 en 2009 de groep deel aan een jacht weekend in Cirey-sur-Blaise (Frankrijk).


Door bemiddeling van dr. Gaston Detournay werd op 3 juni 2007 de Sint-Hubertus viering geblazen op het Kasteel van Prinses de Merode te Trélon (Frankrijk).
"Rallye Westrode" leerde dr. Detournay een 10-tal jaar geleden kennen tijdens een picknick op zijn "Château de Voyaux" te Eppe-Sauvage (Frankrijk). Sindsdien is hij een trouw lid van de groep.
In 1996 schreef Jef Hendrickx de fanfares :
- "Souvenir du Château de Voyaux" naar aanleiding van de mooie herinneringen aan het kasteel
- "La Gaston Detournay", een persoonlijke fanfare voor dr. Detournay, als eerbetoon voor de ontstane vriendschap. In 2021 werd afscheid genomen van Tommy.

Twaalf jaren (2009-2020) heeft Rudi Buggenhout het voorzitterschap met een enorme inzet en massa's organisatietalent uitgeoefend.
In 2021 nam Stijn Van Outryve d'Ydewalle tijdelijk de taak op zich als voorzitter.
Vanaf 2023 nam Bennie Van Assche de fakkel over.

"Rallye Westrode" is een graag geziene gast op jachten, jachtdiners, natuurbeurzen en Sint- Hubertus vieringen.

Traditiegetrouw zal "Rallye Westrode" op 3 november haar Sint-Hubertus viering opluisteren in de kerk van O.L.Vrouw van de Heilige Rozenkrans te Westrode.

 
2007
2008
 
 
 
 
Klikken op jaartal = fotoboek St.Hubertus
Klikken op groepsfoto = vergroten